Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο
Τι είναι το Graphene;
- Oct 11, 2019 -

Το Graphene είναι ένας νέος τύπος δισδιάστατου υλικού με το λεπτότερο πάχος, την υψηλότερη αντοχή και την καλύτερη θερμική αγωγιμότητα. Έχει μεγάλες δυνατότητες σε πολλούς τομείς όπως ο ευφυής εξοπλισμός, η αεροδιαστημική, η αποθήκευση ενέργειας και η περιβαλλοντική διαχείριση και αποτελεί σημαντικό στρατηγικό αναδυόμενο υλικό.

Ο δημοσιογράφος έμαθε από το Πανεπιστήμιο Fudan ότι το πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, έχει επιτύχει υψηλής απόδοσης παρασκεύασμα υψηλής ποιότητας πορώδες σε υδατική φάση, εισάγοντας μια πολύ μικρή ποσότητα λειτουργικών ομάδων που περιέχουν ιονίζουσες οξυγόνο στην επιφάνεια graφένιο, γεγονός που ευνοεί την επιτάχυνση της μεγάλης κλίμακας βιομηχανικής εφαρμογής του γραφένιου. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε διαδικτυακή επικοινωνία.

Ωστόσο, ο τρόπος επίτευξης υψηλής απόδοσης και μεγάλης κλίμακας προετοιμασίας υψηλής ποιότητας γραφένιο αποτέλεσε βασικό πρόβλημα που περιορίζει τη μεγάλη εφαρμογή της. Η ιδανική λύση είναι η αποκόλληση του φυσικού γραφίτη σε γραφένιο σε υγρή φάση.

Πώς να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα; Με την εισαγωγή μιας μικρής ποσότητας λειτουργικών ομάδων που περιέχουν ιονίζουσες οξυγόνο στην επιφάνεια του graphene, οι ερευνητές πέτυχαν γρήγορη και υψηλής απόδοσης αποφλοίωση σε πολύ υψηλή συγκέντρωση (50mg / mL). Περισσότερο από το 90% των προϊόντων αποφλοιώσεως ήταν μονοστοιβάδες γραφένιο με λίγα ελαττώματα πλέγματος. Κατά τη διαδικασία αποφλοίωσης, το γκρέφιο κατακρημνίζεται με κροκίδωση λόγω της συμπίεσης του επιφανειακού διπλού στρώματος. Ακόμη και αν το τελευταίο συμπυκνώνεται στο κέικ του φίλτρου με υψηλή περιεκτικότητα σε στερεά, μπορεί να διασκορπιστεί ξανά σε υδατικό διάλυμα μετά από αποθήκευση ενός μήνα σε θερμοκρασία δωματίου για να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο και σταθερό εναιώρημα γραφένιου, επιτυγχάνοντας έτσι αποτελεσματικά την αντιμετώπιση των προβλημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς στα μεγάλα -εφαρμογή της γραφένιο.

Επιπροσθέτως, ο υδατικός πολτός γραφίνης που παρασκευάζεται με αυτή τη μέθοδο έχει καλές ρεολογικές ιδιότητες. Μπορεί να προετοιμάσει άμεσα αερόγλαλα από γραφίνο μέσω της εκτύπωσης 3D, ανοίγοντας έτσι έναν νέο τρόπο για την εφαρμογή του γραφένιου στην αποθήκευση ενέργειας, την περιβαλλοντική επεξεργασία, τα πολυλειτουργικά σύνθετα υλικά και άλλα πεδία.


Related Products